Pages

Wednesday, 27 July 2011

خشکسالی صدها خانوار افغان را آواره کرده است

اهالی برخی مناطق در ولایتهای میدان-وردگ، بامیان و دایکندی گفته اند که بخش عمده کشتزارهای آنها به دلیل خشکسالی از میان رفته و صدها خانواده مجبور به ترک روستاهای خود شده اند.

ولسوالی (شهرستان) بهسود در میدان-وردگ، ولسوالی های یکاولنگ، ورس، سیغان و پنجاب در بامیان و شهرستان و میرامور در دایکندی، از مناطقی هستند که گفته می شود صدها خانواده از ساکنان آنها به دلیل خشکسالی امسال، روستاهای خود را ترک گفته اند.

ساکنان این ولایت ها گفته اند که هزاران جریب زمین مزروعی للمی (دیمی) کاملاً غیرقابل کشت شده و بخش عمده کشتزارهای آبی در دره ها هم به خاطر کم آبی خشک شده است.

محمد حسین، از ساکنان ولسوالی یکاولنگ ولایت بامیان گفت: "امسال اکثر کشتزارهای گندم آبی، رشقه (یونجه)، علفزارها و کشتزارهای للمی خشک شده. حالا فصل درو کشتزارها نزدیک است، اما به کشتزارها آب نرسیده و اگر امسال مردم از زمینهای خود حاصل نگیرند، در زمستان مواد خوراکی نخواهند داشت."

او افزود: "وقتی که رشقه وعلف نباشد، گاو و گوسفند هم نگهداشته نمی شود. خیلی از مردم یکاولنگ زمین و خانه های خود را ترک گفته و به کابل یا شهرهای دیگر افغانستان رفته اند. من یک مقدار زمین دارم که همه ساله حاصلات خوبی از آن می گرفتم، اما امسال بیشتر کشتزار من قبل از رسیدن به ثمر خشک شده است."

مشکلات دسترسی به آب آشامیدنی

اقتصاد خانواده‌ها در هزاره‌جات متکی به کشاورزی سنتی است، اما خشک شدن این کشتزارها باعث رو آوردن آنها به شهرها شده است.
دامنه خشکسالی در مناطق کوهستانی مرکزی افغانستان از زمین های زراعتی هم فراتر رفته و در برخی محلات مردم با کمبود و حتی نبود آب آشامیدنی هم مواجه هستند.

در برخی مناطق ولسوالی ها و مرکز ولایت بامیان، چاه های آب خشک شده و مردم مجبورند برای تهیه آب آشامیدنی چندین کیلومتر فاصله را طی کنند ـ چیزی که مردم را به شدت نگران کرده و انتقادها علیه مقامات دولتی مبنی بر عدم توجه به رفع مشکلات و نیازمندیهای مردم را برانگیخته است.

عبدالله ساکن مرکز بامیان گفت: "من تا حالا چند بار چاه آب خانه ام را کنده ام، اما هر بار که کنده ام، سه روز بعد دو باره خشک شده، دیگر توانایی این همه کار را ندارم. خیلی مردم با مرکب از راههای دور آب خوردن می آورند، حکومت محلی هم هیچ توجه به این مشکل مردم ندارد. بدون آب نمی شود زندگی کرد."

ارتفاع ولایات مرکزی افغانستان از سطح دریا به بیش از دو هزار و پانصد متر می رسد و منابع عمده آبی این مناطق به برف ذخیره شده در ارتفاعات کوه بابا بستگی دارد که گفته می شود برف این ارتفاعات امسال زودتر از سالهای قبل آب شده است.

Thursday, 30 June 2011

'استفاده از دختر هشت ساله' در بمبگذاری در افغانستان

مقامات افغان می گویند شورشیان در عملیاتی علیه نیروهای پلیس در جنوب افغانستان، از یک دختر هشت ساله استفاده کرده اند

این حمله در ولسوالی چارچینو، از مناطق دور افتاده ولایت ارزگان روی داده و به گفته منابع وزارت داخله (کشور) افغانستان، به این دختر یک بسته حاوی مواد انفجاری داده و به او گفته شد آن را نزدیک یک موتر (خودرو) پلیس قرار دهد

اما به گفته مقامات این وزارت، شورشیان با استفاده از دستگاه کنترل از راه دور، مواد انفجاری را که در دست این دختر بود، در نزدیکی موتر نیروهای پلیس منفجر کردند و در نتیجه این دختر کشته شد

به گفته مقامات امنیتی افغانستان، این بمبگذاری به جز این دختر، تلفات دیگری نداشته است

این حادثه یک روز پس از آن روی داد که در بمبگذاری در یک بیمارستان در شرق افغانستان، دست کم سی و هشت نفر کشته و دهها نفر دیگر زخمی شدند

گفته شده است که زنان، کودکان و بیماران بیمارستان از جمله قربانیان این حمله بوده اند

وزارت داخله افغانستان با صدور اعلامیه ای حادثه بمب گذاری در ولایت ارزگان را "جنایت و عملی شرم آور" توصیف کرده است

به علت دور افتاده بودن محل وقوع این حادثه، تایید مستقل آن دشوار بوده است

در اعلامیه وزارت داخله آمده است:"این دختر با قلبی پاک، بسته را گرفته و به طرف موتر پلیس در حرکت شد. زمانی که به موتر پلیس نزدیک شد، دشمنان بمبها را توسط دستگاه کنترل از راه دور منفجر کردند و کودک بی گناه را کشتند

ولسوال چارچینو به بی بی سی گفت که این دختر از ساکنان یکی از روستاهای این ولسوالی بوده است

او گفت که عاملان این جنایت "هیچ حد و مرزی نمی شناسند و برای هیچ چیزی احترام قایل نیستند

گزارشها حاکیست که طالبان اخیرا برای اجرای بمبگذاری علیه نیروهای افغان و خارجی، از کودکان استفاده کرده اند

اخیرا امنیت ملی افغانستان چندین کودک را در یک کنفرانس خبری به خبرنگاران نشان داد و گفت که نیروهای امنیتی این کودکان را قبل از اجرای عملیات انتحاری گرفته اند

طالبان این گزارشها را تکذیب کرده اند

طالبان دو روزنامه نگار فرانسوی ربوده شده را آزاد کردند

شورشیان طالبان در افغانستان دو گروگان فرانسوی را که هجده ماه پیش ربوده بودند آزاد کرده اند و این دو نفر به فرانسه بازگشته اند.

هواپیمای حامل ارو گسکویر و استفان تاپونیه، که روز گذشته در افغانستان آزاد شد، روز پنجشنبه ۹ تیر (۳۰ ژوئن) در یک پایگاه نیروی هوایی فرانسه در نزدیکی پاریس به زمین نشست و آنان مورد استقبال نیکلا سارکوزی، رئیس جمهوری، قرار گرفتند.

این دو نفر در دسامبر سال ۲۰۰۹ هنگام فیلمبرداری یک فیلم مستند در مناطق کوهستانی شمال شرق افغانستان ربوده شدند و روز گذشته، محمد رضا، مترجم افغان آنان نیز آزاد شد.

ناتو فرمانده مرتبط با حمله به هتل اینترکنتینانتال کابل را کشت

نیروهای ناتو در افغانستان می گویند یک فرمانده ارشد شبکه جلال الدین حقانی را که در سازماندهی حمله هتل اینترکانتیننتال کابل دست داشت در پکتیا در شرق افغانستان از پای درآورده اند.

Tuesday, 3 May 2011

کرزی: کشته شدن اسامه موضع 'برحق' افغانستان را ثابت کرد


کرزی، رئیس جمهوری افغانستان گفته است که کشته شدن اسامه بن لادن، رهبر شبکه القاعده در پاکستان، "موضع افغانستان را بر حق ثابت کرد."

آقای کرزی گفت که افغانستان بارها تاکید کرده است که جنگ علیه تروریسم در خارج از مرزهای این کشور است و با "بمباران زن و کودک و خانه های افغانستان" این جنگ به پیروزی نمی رسد.

رئیس جمهور افغانستان گفت: "اسامه را در ولایات افغانستان نیافتند، او را در پاکستان یافتند... جهان درک کند که قسمی که بارها و هر روز گفتیم، جنگ علیه تروریسم در دهات افغانستان نیست، جنگ علیه تروریسم در خانه های مردم افغانستان نیست، جنگ علیه تروریسم در بمباران زن و کودک افغانستان نیست، جنگ علیه تروریسم، در تربیت گاهش است و ثابت شد که همینطور بود."

آقای کرزی گفت که مردم افغانستان ظرف سالهای اخیر قربانی یک جنگ بیرونی و ناخواسته شدند، بدون اینکه ارتباطی با اعمال القاعده داشته باشند.

او گفت: "هر روز به نام القاعده و اسامه، مردم افغانستان کشته شدند، خانه های ما ویران شد، بمباران شد، خانه ای که نه هزار سال پیش از اسامه خبر بود و نه هزار سال بعد خبر خواهد شد، ولی به همین خاطر اسامه زیر پای شد."

ما در حالی که قربانی (فداکاری) مردم آمریکا، کوشش های آنها و کمک های شان را قدر می کنیم، این را هم می خواهیم که آمریکا و اروپا، صبر و تحمل و برد باری ملت افغانستان را یاد کنند... در این جنگی که جنگ مردم ما نبود، جنگی بود که مردم ما در آن قربانی اول و قربانی آخر بودند، هم به دست تروریسم، و هم در جنگ علیه تروریسم، مردم افغانستان زیر پا شدند."

آقای کرزی همچنین اسامه بن لادن را مسئول کشتن "مردم بیگناه" افغانستان دانست و گفت که او "به کیفر اعمال خود رسید."

آقای کرزی گفت که آنچه "اسامه و پیروان او" انجام دادند، نه در راه اسلام، بلکه برای تخریب اسلام بوده است.

او گفت: "امیدواری ما این است که با گم شدن اسامه بن لادن - سرکرده القاعده - هم آنهایی که پیرو راهش بودند، بدانند که چیزی که اینها می کنند و به نام اسلام می کنند، بر ضد اسلام و به تخریب اسلام است... مسلمان کیست؟ مسلمان ریش سفید وطن ماست و کودک وطن ماست که هر روز با عرق ریزی یک لقمه نان پیدا می کند و به عبادت خدا می نشیند، ولی آنها همین مسلمان را کشتند..."

آقای کرزی از گروه طالبان خواست تا از کشته شدن بن لادن "عبرت" گرفته و از جنگ دست بکشند.

Monday, 2 May 2011

نقش هرات در نگارخانه تاریخ: دوره تیموریان

تیمور در سال ۷۸۳ هجری در پی جنگی خونین و مرگبار هرات را تسخیر کرد و به فرمانروایی آل کرت در این شهر پایان بخشید. تسخیر هرات به دست سربازان تیمور با خرابی و ویرانی تقریبا کامل این شهر همراه بود.

تیمور در سال ۸۰۷ و زمانی که قصد حمله به چین را داشت، از دنیا رفت و چهارمین پسر او، شاهرخ میرزا، در همان سال در هرات به پادشاهی رسید و این شهر را به عنوان پایتخت خود برگزید.


تیمور چهره دوگانه داشت. جنگنجویی بی‌باک، که در عین حال از علما و هنرمندان سخت حمایت می‌کرد. ولی شاهرخ، پسر او، گویا تنها هنرمند پروری را از او به ارث برده بود.

با استقرار حکمروایی شاهرخ بود که به تدریج آرامش جای آشفتگی را گرفت. خرابی‌های تیمور در هرات به سرعت جبران و وضعیت فرهنگی و هنری به گونه‌ای متحول شد که به گفته محمد مسعود رجایی، رئیس انجمن ادبی هرات، تا آن زمان تاریخ آسیا نظیر آن را به یاد نداشت.

آقای رجایی گفت: "دوره تیموری‌ها از لحاظ پیشرفت و رونق و شگوفایی هنرهای گوناگون واقعا از دوره‌های بی‌مانند در تاریخ آسیا و خصوصا در خراسان‌زمین بوده است. در این دوره هنرهایی مثل معماری، و صنعت‌های چون کاشی‌سازی، سنگ‌تراشی، نقاشی، خطاطی، مینیاتوری، تذهیب، صحافی و کاغذسازی به اوج خود رسیده بود که واقعا حیرت آور است."


چهره‌های ماندگار هراتی
نورالدین عبدالرحمان جامی، کمال‌الدین بهزاد، عبدالقادر گوینده، میرک نقاش، شمس‌الدین حکاک، زین‌الدین معمار و جعفر خطاط، از مهمترین چهره های هنری تاریخ هرات بوده‌اند.

.آمریکا اسامه بن لادن را کشت


باراک اوباما اعلام کرد کماندوهای آمریکایی طی عملیاتی اسامه بن لادن رهبر شبکه القاعده و عامل حملات یازده سپتامبر را کشته اند.

وی گفت که بن لادن روز یکشنبه در پناهگاهی در پاکستان کشته شد و جسدش در اختیار آمریکا است.



با انتشار خبر کشته شدن رهبر شبکه القاعده، گروهی از مردم در اطراف کاخ سفید در واشنگتن تجمع کردند و به ابراز شادمانی پرداختند.

آقای اوباما که اواخر یکشنبه شب در کاخ سفید صحبت می کرد، گفت پس از آغاز ریاست جمهوری خود، لئون پانتا را به ریاست سازمان سیا منصوب و به او تاکید کرد که اولویت اصلی آمریکا در جنگ با القاعده دستگیری و یا کشتن اسامه بن لادن است.

وی افزود در ماه اوت سال گذشته تیم امنیت ملی کاخ سفید به او گفتند که اطلاعاتی بدست آورده اند که ممکن است به یافتن بن لادن منجر شود و سرانجام هفته پیش با تکمیل شدن این اطلاعات دستور انجام عملیات علیه رهبر القاعده صادر شد.


هزاران نفر در اطراف کاخ سفید به شادی مشغولند
رئیس جمهور آمریکا گفت یک تیم کوچک عملیاتی آمریکا روز یکشنبه به محل اختفای اسامه بن لادن در پاکستان حمله کرد و موفق به کشتن او شد.

این گروه به ساختمانی در شهر ابیت آباد، واقع در حدود یکصد و پنجاه کیلومتری اسلام آباد، پایتخت پاکستان، حمله کرد و موفق به کشتن او شد.

مقامات آمریکایی گفته بودند که سنت های اسلامی در مورد جنازه اسامه بن لادن رعایت می شود.

براساس گزارش منابع خبری، اسامه بن لادن در پناهگاه او در یک ساختمان مجلل در شهر ابیت آباد، واقع در شمال شرق اسلام آباد، پایتخت پاکستان، هدف حمله قرار گرفت و کشته شد.

Sunday, 1 May 2011

Ahmad zaher

هرات

هِرات مرکز ولایت هرات در غرب افغانستان است.
هِرات پس از کابل و قندهار سومین شهر پرجمعیت افغانستان و مرکز دومین ولایت بزرگ افغانستان، ولایت هرات است و قطب صنعتی این کشور و مهمترین کانون فرهنگی و تاریخی افغانستان بشمار می‌آید.[۱][۲]. رودخانه معروف هریرود از کنار این شهر می‌گذرد. هرات با جمعیت ۳۴۹٫۰۰۰ نفر (برآورد رسمی سال ۲۰۰۶)، سومین شهر پر جمعیت افغانستان است. و همراه با کابل، قندهار و مزار شریف یکی از چهار شهر بزرگ افغانستان به شمار می‌آید. باشندگان اصلی هرات به زبان فارسی با لهجه هراتی سخن می‌گویند
هرات را در گفتارهای ادبی و رسمی هرات باستان می‌گویند. این شهر از بابت مناره‌ها و معماری‌های عالی و مجلل خود شهرت دارد و در گذشته و حال، هرات یکی از مراکز عمدهٔ آموزش شمرده شده‌است.این شهر در سال ۲۰۰۹ پس از بررسی شهرهای مختلف جهان توسط سازمان یونسکو شامل برنامه هزار شهر و هزار زندگی این سازمان گردید.